Wat is een Sauvignon Blanc uit Roermond?

Verkrijgbaar is de Sauvignon Blanc uit Roermond  bij Vino Comida Wijn & Design. Is het een druif die over de hele wereld voorkomt?

Jazeker, dit is de druif met de meeste bekendheid onder het publiek, Sauvignon Blanc uit Roermond, toch?

Waar komt de Sauvignon Blanc uit Roermond vandaan ?

Omdat de druif een opmerkelijk aanpassingsvermogen voor wat betreft klimaat en bodem heeft, echter daarom is hij geschikt voor deze wijn toch de Sauvignon Blanc in Roermond!!

Sauvignon Blanc in Roermond  stamt uit de Bordeaux, waar hij bijna altijd in één adem met zijn grote broer Cabernet Sauvignon wordt genoemd.

Komt de Sauvignon Blanc in Roermond van oorsprong uit de Bordeaux ?

Zeker, echter beide, zeker ook de Sauvignon Blanc in Roermond vormen samen de basis van bijna elke Bordeaux wijnen.

Lange tijd vonden wijnmakers de Sauvignon Blanc in Roermond interessant genoeg om te verbouwen.

En dat terwijl wijndrinkers juist dol zijn op de ongecompliceerde, romige wijn.

Wijnbouwers uit andere streken pikten dat signaal uiteindelijk op en inmiddels wordt de druif wereldwijd verbouwd. In  Frankrijk de Sauvignon Blanc Roermond  zelfs de meest verbouwde druif, klopt dat of niet ?

De druif en de wijn

De Sauvignon Blanc in Roermond is een tamelijk grote druif met een vrij dunne schil ? Die, in vergelijking met andere druiven, hetzelfde of minder kleurstof en minder tannines bevat.

Is dit correct ?  Sauvignon Blanc in Roermond is vroeg rijp. Echter van alle blauwe druiven als eerste geoogst en dit is echt waar !!!

Sauvignon Blanc in Roermond heeft een vlotte ontwikkeling is ideaal voor koele gebieden waar de herfst vroeg inzet en het risico op regen in september groot is.

Vanwege dit feit wordt de Sauvignon Blanc in Roermond ook in Nederland verbouwd of niet ?

Jazeker vele Nederlandse wijnen maken gebruik van de Sauvignon Blanc in Roermond druif. Deze Sauvignon Blanc in Roermond druif is namelijk helemaal geschikt voor het klimaat. Tof om te weten toch ?

Je dient minimaal 18 jaar oud te zijn om deze website te bezoeken.

Verifieer je leeftijd